O loʻo i ai se Va i le Maketi Electrode Graphite, ma o le mamanu o le sapalai puupuu o le a faʻaauau

O le maketi graphite electrode, lea na paʻu i le tausaga talu ai, ua faia se suiga tele i lenei tausaga.
"I le afa muamua o le tausaga, o matou graphite electrodes sa matua le lava sapalai."Ona o le va o maketi i lenei tausaga e tusa ma le 100,000 tone, o loʻo faʻamoemoe o le a faʻaauau pea lenei sootaga vavalalata i le va o le sapalai ma le manaʻoga.

O loʻo faʻamatalaina talu mai Ianuari i lenei tausaga, o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia le tau o le graphite electrode, mai le tusa ma le 18,000 yuan/ton i le amataga o le tausaga i le tusa ma le 64,000 yuan/ton i le taimi nei, faʻatasi ai ma le siʻitia o le 256%.I le taimi lava e tasi, o le nila coke, o le mea sili ona taua o le graphite electrode, ua le lava le sapalai, ma o lona tau o loʻo siʻitia i luga o le ala atoa, lea ua faʻatupulaia e sili atu i le 300% pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga.
E malosi le mana'omia o atina'e uamea i lalo

E masani ona faia le graphite electrode i le suauʻu coke ma nila coke e pei o mea mata ma koale ta pitch e pei o fusi, ma e masani ona faaaoga i le ogaumu arc uamea, ogaumu arc lofia, ogaumu tetee, ma isi. 80% o le aofaʻi o le faʻaaogaina o le graphite electrode.
I le 2016, ona o le paʻu i lalo o le gaosiga o le uʻamea EAF, na faʻaitiitia ai le lelei atoatoa o pisinisi carbon.E tusa ai ma fuainumera, o le aofaʻi o faʻatauga o graphite electrodes i Saina na faʻaitiitia i le 4.59% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2016, ma o le aofaʻi o tupe leiloa o le sefulu graphite electrode pisinisi e 222 miliona yuan.Soʻo se atinaʻe carbon o loʻo tauina se tau o tau e faʻatumauina ai ana sea maketi, ma o le tau faʻatau o le graphite electrode e sili atu le maualalo nai lo le tau.

O lea tulaga ua toe suia i lenei tausaga.Faatasi ai ma le faʻalolotoina o le faʻaleleia o le tuʻuina atu, o loʻo faʻaauau pea ona pikiina le uʻamea ma le uʻamea, ma ua faʻamamāina lelei ma faʻasaʻo le manaʻoga mo ogaumu eletise i pisinisi uʻamea. malosi, ma faʻapea ona faʻauluina le manaʻoga mo graphite electrodes, faʻatasi ai ma le manaʻoga faʻaletausaga o le 600,000 tone.

I le taimi nei, o loʻo i ai le sili atu i le 40 atinaʻe ma le gaosiga o le eletise eletise e sili atu i le 10,000 tone i Saina, faʻatasi ai ma le aofaʻi o le gaosiga e tusa ma le 1.1 miliona tone.Ae ui i lea, ona o le faatosinaga a tagata asiasi i le puipuiga o le siosiomaga i lenei tausaga, o pisinisi gaosi eletise eletise i Hebei, Shandong ma Henan o loʻo i ai i se tulaga o le faʻatapulaʻaina o le gaosiga ma le faʻamalolo o le gaosiga, ma o le gaosiga o le graphite electrode faaletausaga e tusa ma le 500,000 tone.
"O le va o maketi e tusa ma le 100,000 tone e le mafai ona foia e pisinisi faʻateleina le gaosiga gafatia."Fai mai Ning Qingcai o le taamilosaga gaosiga o oloa eletise graphite e masani lava e sili atu i le lua pe tolu masina, ma faatasi ai ma le taamilosaga o totini, e faigata ona faateleina le voluma i se taimi puupuu.
O pisinisi carbon ua faʻaitiitia le gaosiga ma tapunia, ae o loʻo faʻateleina le manaʻoga o pisinisi uʻamea, lea e oʻo atu ai i le graphite electrode e avea ma oloa faʻatau i le maketi, ma o lona tau o loʻo siʻitia i luga.I le taimi nei, o le tau maketi ua siitia i le 2.5 taimi faʻatusatusa ia Ianuari i lenei tausaga.O nisi pisinisi uamea e tatau ona totogi muamua ina ia maua ai oloa.

E tusa ai ma totonu o alamanuia, faʻatusatusa i le ogaumu faʻafefe, o le ogaumu eletise eletise e sili atu le faʻasaoina o le malosi, faʻafeiloaʻi ma le maualalo o le carbon.Faatasi ai ma Saina ua ulufale atu i le taamilosaga o le faaitiitia o tau, o le ogaumu eletise uamea o le a ausia ai le atinae sili atu.O loʻo faʻatatauina o lona vaega i le aofaʻi o le uʻamea o loʻo faʻamoemoeina e siitia mai le 6% i le 2016 i le 30% i le 2030, ma o le manaʻoga mo graphite electrodes o loʻo tele pea i le lumanaʻi.
E le fa'aitiitia le si'itia o tau o mea mata'utia

O le si'itia o tau o le graphite electrode na vave ona tu'uina atu i le pito i luga o le alamanuia filifili.Talu mai le amataga o lenei tausaga, o tau o mea mataʻutia mo le gaosiga o le carbon, e pei o le suauʻu coke, coal tar pitch, calcined coke ma nila coke, o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia, faʻatasi ai ma se siʻitia masani e sili atu i le 100%.
O le faauluuluga o le matou matagaluega faatau na faamatalaina o le "soaring".E tusa ai ma le tagata e pulea, i luga o le faʻavaeina o le faʻamalosia o maketi aʻo leʻi faʻamasinoina, ua faia e le kamupani faiga e pei o le faʻatau i se tau maualalo ma le faʻateleina o suʻesuʻega e faʻafetaui ai le siʻitia o tau ma faʻamautinoa le gaosiga, ae o le siʻitia malosi o mea mataʻutia o le mamao i tua atu o fa'amoemoega.
Faatasi ai ma le siitia o mea mata, coke nila, o le mea autu autu o le graphite electrode, o loʻo i ai le tau sili ona maualuga, ma le tau maualuga e siitia i le 67% i le aso e tasi ma sili atu i le 300% i le afa tausaga.O loʻo iloa e sili atu i le 70% o le aofaʻi o le tau o le graphite electrode, ma o le mea mataʻutia o le eletise eletise eletise maualuga e aofia uma ai le nila, lea e faʻaumatia ai le 1.05 tone i le tone o le graphite ultra-high power. eletise.
E mafai foʻi ona faʻaaogaina le coke nila i maa lithium, malosiaga faaniukilia, aerospace ma isi fanua.O se oloa tau le maua i totonu ma fafo, ma o le tele o mea e faalagolago i oloa mai fafo i Saina, ma o lona tau e tumau pea le maualuga.Ina ia mautinoa le gaosiga, o pisinisi graphite electrode na faʻapipiʻiina le tasi i le isi, lea na mafua ai le faʻaauau pea o le tau o le nila.
O loʻo faʻamalamalamaina e toʻaitiiti lava pisinisi e gaosia le nila koko i Saina, ma o tagata i totonu o pisinisi e talitonu o le siitaga o tau e foliga mai o le leo masani.E ui lava o tupe mama a nisi o mea gaosi oloa ua matua faʻaleleia, o faʻafitauli tau maketi ma tau faʻagaioiga o atinaʻe carbon i lalo o loʻo faʻatupulaʻia atili.


Taimi meli: Ian-25-2021